top of page
Het museum is van donderdag t/m zondag open van 13:00 tot 17:00, op afspraak is een bezoek op andere tijdstippen altijd mogelijk.
Bekijk ook onze arrangementen. 

Hopelijk kunnen we u snel begroeten in
MUSEUM DE BEWOGEN JAREN

NIEUWS

COLLECTIE

Meld

je aan

 

​voor onze nieuwsbrief!

WORDT LID!

DIVERSE WANDEL & FIETS ARRANGEMENTEN BIJ CAFE DE BIJENKORF

Het verzet in de Kempen 1940 - 1945.

Thematentoonstelling museum De Bewogen Jaren 1939-1950 in Hooge Mierde

 

Tijdens de Duitse bezetting riskeerden duizenden mensen hun leven om andere mensen in veiligheid te brengen of om de bezetters een voet dwars te zetten. Ook in onze grensstreek - Baarle-Nassau – Goirle – Hilvarenbeek – Esbeek – Lage- en Hooge Mierde – Reusel waren veel mannen en vrouwen in het verzet actief. Zij hielpen bijvoorbeeld Joden en gecrashte geallieerde piloten de grens over te steken of lieten hen onderduiken in hun woning. Ook voerden zij sabotage- en spionageacties uit en vervalsten en stalen zij persoonsbewijzen en voedselbonnen, soms zelfs met geweld. Alles in het diepste geheim want als je door de Duitse Gestapo werd betrapt, betekende dat in veel gevallen de dood door de kogel.

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcodeloterij en de BankGiroLoterij. Uw deelname aan deze loterij wordt daarom van harte aanbevolen.

bottom of page